Toont alle 6 resultaten

Spectrum

Spectrum, zoals we het nu kennen, heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Toch zijn onder alle omstandigheden enkele richtlijnen altijd duidelijk herkenbaar geweest: functionalistisch ontwerpen, meubelen zonder ornament waarvan de schoonheid werd bepaald door een doordachte en uitgebalanceerde vorm en proportie. Daarnaast gebruik van hoogwaardige materialen en de wil om goede vormgeving onder een breed publiek bekend te maken.

Vlak voor de oorlog werd Spectum opgericht als dochteronderneming van Weverij de Ploeg. Buiten de uitwisseling van grondstoffen en gebruik van bestaande contacten was de belangrijkste reden hiervoor het voorkomen dat werknemers van de weverij tewerkgesteld zouden worden in Duitsland.

Spectrum had duidelijke opvattingen over goede vormgeving. Toch had gedurende de oorlog de economische situatie sterke invloed: zuinig met materiaal omgaan en meubelen moesten zo min mogelijk kosten. Het gevolg, alles moest functioneel zijn binnen het ontwerp. Ook degelijkheid en goede kwaliteit door gebruik van hoogwaardige materialen speelde, en nu nog steeds, een belangrijke rol.

Na de oorlog werd het verbod op het gebruik van staal opgeheven en werd de collectie uitgebreid. Op het moment dat Martin Visser als ontwerper werd aangetrokken werd ook direct het karakter van Spectrum bepaald. Hij zorgde ook voor veel nieuwe contacten met andere ontwerpers zoals Benno Premsela en Kho Liang Ie.

Paperback kast

Paperback

555,00660,00

De Paperback van Spectrum leent zich perfect voor dat ene lege muurtje in je huis of als je geen ruimte heb voor een grote boekenkast. Je kan de wandkast helemaal vol stoppen zodat de boeken lijken te zweven of juist zijn luchtige karakter in takt laten en alleen je mooiste boeken laten tonen. Volgens de ontwerpers is de Paperback bedoeld als een ode aan het boek. Een boek kun je het beste liggend bewaren en je kunt op deze manier goed de titels lezen. Het is een hele ruimte besparende oplossing maar ook een echte sfeermaker in iedere ruimte. U besteld hier de Paperback met de maat 120 x 60 cm.

Levertijd: 3 – 4 weken

Press Room Chair

4.029,00

De vorm van de Press Room Chair heeft een duidelijk herkenbare Rietveld handschrift. Een mooi detail van de stoel is het gedicht van de Duitse dichter Morenstern, dat op de bodemplaat van elke Press Room Chair afgebeeld is. De fauteuil heeft een draaipoot met terug draai mechanisme waardoor de stoel altijd naar het zelfde punt terug draait. De genoemde prijs is gebaseerd op de bekleding met nubuck leersoort Colorado met massief eiken, zwart gebeitste armleggers en zwart onderstel en tuigleren voetjes. De maten van deze bijzondere fauteuil zijn B67xD78xH78cm. De zithoogte zit op 42cm en de armleggers zijn 60cm hoog.

Neem gerust contact met ons op of bezoek onze winkel in Delft voor meer opties.

Levertijd: 6 – 8 weken

Spectrum BR 02 slaapbank

3.540,00

De BR 02 slaapbank. Een icoon uit de jaren ’60 die een tijdloze uitstraling heeft. De bank is met een zeer eenvoudige handeling om te toveren tot slaapbank, ideaal voor als u een extra slaapplek wilt creëren. De BR 02 is in verschillende stof- en leersoorten verkrijgbaar in een variatie van kleuren en prijscategorieën, hiervoor kunt u contact met ons opnemen of onze winkel in Delft bezoeken. De afmetingen van de slaapbank zijn B192xH70xD82 cm, de zithoogte is 40 cm.

Levertijd: 8 – 10 weken

SZ01 fauteuil pitriet

1.732,001.805,00

De SZ01 fauteuil, ook wel bekend als de Martin Visser fauteuil, is een ontwerp uit 1960. Martin Visser staat bekend om zijn strakke ontwerpen en deze fauteuil is daar een mooi voorbeeld van. U besteld hier de fauteuil in pitriet met een mat verchroomd of een zwart frame, maar er zijn nog meerdere mogelijkheden wat betreft het frame en de bekleding. Neem voor overige vragen gerust contact met ons op of kijk verder op de webshop. En bekijk vooral ook de aantrekkelijke aanbieding op de SZ02 fauteuil op onze webshop!

Levertijd: 6 – 8 weken

SZ02 fauteuil mat verchroomd frame

2.035,00

De SZ02 fauteuil, ook wel bekend als de Martin Visser fauteuil, is een ontwerp uit 1960. Martin Visser staat bekend om zijn strakke ontwerpen en deze fauteuil is daar een mooi voorbeeld van. U besteld hier de fauteuil in tuigleder met een mat verchroomd frame, maar er zijn nog meerdere mogelijkheden wat betreft het frame en de bekleding. Neem voor overige vragen gerust contact met ons op of kijk verder op de webshop.

Levertijd: 6 – 8 weken

SZ02 fauteuil zwart frame

1.962,00

De SZ02 fauteuil, ook wel bekend als de Martin Visser fauteuil, is een ontwerp uit 1960. Martin Visser staat bekend om zijn strakke ontwerpen en deze fauteuil is daar een mooi voorbeeld van. U besteld hier de fauteuil in tuigleder met een zwart frame, maar er zijn nog meerdere mogelijkheden wat betreft het frame en de bekleding. Neem voor overige vragen gerust contact met ons op of kijk verder op de webshop. En bekijk vooral ook de aantrekkelijke aanbieding op de SZ02 fauteuil op onze webshop!

Levertijd: 6 – 8 weken