Toont alle 7 resultaten

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen, mischien wel de bekenste Deense architect en ontwerper die leefde van 11 februari 1902 tot 24 maart 1971.Zijn tijdloze functionele design zette Denemarken op de kaart. Hij werd opgeleid tot metselaar, maar studeerde in 1927 af aan de Kunstacademie van Kopenhagen.Hij is in Nederland bekend van zijn stoelontwerpen. Toch was hij vooral architect. Maar met zijn 350 ontwerpen behoort hij ook tot een van de meest productieve designers. Jacobsen wilde als jongetje kunstenaar worden, omdat hij goed kon tekenen. Zijn vader had echter andere toekomstplannen met hem. Na een korte carrière als metselaar volgde hij de studie architectuur in Kopenhagen. Later, van 1956 tot 1965 was hij hier hoogleraar. Na zijn studie werkte hij van 1927 tot 1929 op een architectenbureau van Paul Holsoe, waarna hij zijn eigen bureau begon. Hij werd onafhankelijk architect en interieurontwerper in Hellerup. In 1932 ging hij samenwerken met meubelfabrikant Fritz Hansen. Samen ontwierpen ze een succesvolle serie stoelen. Bekende ontwerpen uit deze tijd zijn The Ant (1951), The Egg (1957), The Swan (1957) en natuurlijk de Vlinderstoel (Butterfly)
Hij ontwierp ook kranen en bestek.The Egg chair werd wereldberoemd en kenmerkte zich door een elegante eenvoudige stijl. Rugleuning en zitting waren uit één stuk triplex gebogen. Jacobsen onderscheidt zich van zijn mede-modernisten door zijn meesterschap in afwerking en details. Voor hem waren kleine details net zo belangrijk als grote dingen. Het liefst herschiep hij de wereld helemaal opnieuw. Arne Jacobsen was vastbesloten fabrieksmatig geproduceerde items dezelfde kwaliteit te geven als handgemaakte stukken. De ontwerpen van Jacobsen zijn beïnvloed door de natuur en het functionele aspect is erg belangrijk. De sporen van Jacobsens visie zijn tegenwoordig nog overal te zien.

Een concreet voorbeeld van de synergie tussen interieurdesign en zijn architectuur is te vinden in het ontwerp van het hoofdzetel van de Nationalbank te Kopenhagen, 1971. Voor dit project heeft Arne Jacobsen samengewerkt met de fabrikant Vola om een collectie van modulair sanitair kraanwerk en bijhorende accessoires te ontwerpen. Deze producten zijn vandaag nog steeds in hun oorspronkelijke vorm beschikbaar. De techniek wordt steeds aangepast aan de hedendaagse normen, dit evenwel zonder in de vormelijke waarde van de collectie in te grijpen.

Arne Jacobsen`s ontwerp de Vlinderstoel 3107 (Butterfly) is de meest gekopieerde stoel ooit. En nog lang niet gedateerd want in 2005 vierde de Vlinderstoel 3107 (Butterfly) zijn 50 jarig bestaan.De serie 7 is nog steeds een belangrijk onderdeel in de collectie van de deense fabrikant Fritz Hansen. De onder druk gevormde gelamineerde zitting is een verdere ontwikkeling van de klassieke Ant stoel die dateert van 1952. Deze stapelbare stoel met 4 poten kan worden gezien als het summum van de techniek van lamineren. De gelamineerde kuip wordt opgebouwd uit verschillende lagen hout en een tussenlaag van katoen.Er zijn verschillende uitvoeringen waaronder een kinderuitvoering en een barkruk.

De AJ-lamp is een mooi voorbeeld van hoe Jacobsen over vormgeving dacht. De lamp werd in 1960 ontwikkeld voor het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen, destijds nog het SAS Royal Hotel. De assymetrische, conische vorm van de kop omlijnt nadrukkelijk de richting van het licht. Zelfs met de lamp uit, weet je al hoe de AJ-lamp licht geeft. Ook de Egg en Swan fauteuils werden voor dit hotel ontworpen.

Egg Chair in leder

13.958,00

De Egg Chair is een welbekende designklassieker ontworpen door Arna Jacobsen. De fauteuil heeft een draaibaar onderstel dat is gemaakt van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme, dat aangepast kan worden op uw gewicht. De fauteuil kan gekanteld worden tot een diepte van 95 centimeter. De Egg Chair is verkrijgbaar in verschillende leder- en stofsoorten in een variatie van kleuren en prijscategorieën, hiervoor kunt u contact met ons opnemen of onze winkel in Delft bezoeken.

Levertijd 8-10 weken

Egg Chair in stof

5.788,00

De Egg Chair is een welbekende designklassieker ontworpen door Arna Jacobsen. De fauteuil heeft een draaibaar onderstel dat is gemaakt van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme, dat aangepast kan worden op uw gewicht. De fauteuil kan gekanteld worden tot een diepte van 95 centimeter. De Egg Chair is verkrijgbaar in verschillende leder- en stofsoorten in een variatie van kleuren en prijscategorieën, hiervoor kunt u contact met ons opnemen of onze winkel in Delft bezoeken.

Levertijd 8-10 weken

Fritz Hansen vlinderstoel gekleurd essen opium rood

Fritz Hansen vlinderstoel 3107 gekleurd essen

401,00

De vlinderstoel 3107 is een wereldberoemde ontwerp van Arne Jacobsen en wordt geproduceerd door het Scandinavische merk Fritz Hansen. Door de buitengewoon vriendelijke en sympathieke organische vorm kreeg het ontwerp al snel de bijnaam ‘vlinderstoel’. U bestelt hier de vlinderstoel 3107 met chroom frame en gekleurd essen kuip.

Levertijd 6-8 weken.
Fritz hansen vlinderstoel groen

Fritz Hansen vlinderstoel 3107 gelakt

414,00

De vlinderstoel 3107 is een wereldberoemde ontwerp van Arne Jacobsen en wordt geproduceerd door het Scandinavische merk Fritz Hansen. Door de buitengewoon vriendelijke en sympathieke organische vorm kreeg het ontwerp al snel de bijnaam ‘vlinderstoel’. U bestelt hier de vlinderstoel 3107 met chroom frame en gelakte kuip.

Levertijd 6-8 weken.
Fritz Hansen vlinderstoel essen blauw

Fritz Hansen vlinderstoel 3107 monochrome

401,00

De vlinderstoel 3107 is een wereldberoemde ontwerp van Arne Jacobsen en wordt geproduceerd door het Scandinavische merk Fritz Hansen. Door de buitengewoon vriendelijke en sympathieke organische vorm kreeg het ontwerp al snel de bijnaam ‘vlinderstoel’. U besteld hier de vlinderstoel 3107 Monochrome waarbij het frame in dezelfde kleur is gelakt als de gekleurd essen kuip.

Levertijd 6-8 weken.
Fritz Hansen vlinderstoel naturel fineer walnoot

Fritz Hansen vlinderstoel 3107 naturel fineer

483,00

De vlinderstoel 3107 is een wereldberoemde ontwerp van Arne Jacobsen en wordt geproduceerd door het Scandinavische merk Fritz Hansen. Door de buitengewoon vriendelijke en sympathieke organische vorm kreeg het ontwerp al snel de bijnaam ‘vlinderstoel’. U besteld hier de vlinderstoel 3107 met een chroom frame en naturel houtfineer kuip.

Levertijd 6-8 weken.

Swan fauteuil

3.270,00

De Swan fauteuil, een geliefde designklassieker ontworpen door Arna Jacobsen. De fauteuil die al decenia lang vreugde brengt voor elke designliefhebber. De Swan is verkrijgbaar in verschillende leder- en stofsoorten in een variatie van kleuren en prijscategorieën, hiervoor kunt u contact met ons opnemen of onze winkel in Delft bezoeken.

Levertijd 8-10 weken