Toont alle 9 resultaten

Cassina

De broers Cesare en Umberto Cassina begonnen in 1927 een klein meubelbedrijf in Meda (vlakbij Milaan), Italië. Dankzij vakmanschap en kwaliteit oogstte het bedrijf al snel succes maar kwam een paar jaar later door de wereldwijde crisis en de daaropvolgende Tweede Wereldoorlog toch nog in de problemen. Dat het bedrijf desondanks wist te overleven zegt veel over de kwaliteit van de producten in die tijd.

Na de oorlog begonnen de broers steeds meer samen te werken met externe ontwerpers voor hun meubels. De eerste was Franco Albini met de 430 Arm Chair. Het plaatste Cassina direct aan de bakermat van het ontluikende Italiaanse design. Het was dan ook één van de eerste Italiaanse bedrijven die productie 'loskoppelde' van de productie.
Tegelijkertijd sleepte Cassina de opdracht binnen voor het produceren van het interieur van schepen.

Eén van deze schepen werd volledig vormgegeven door Gio Ponti, waarmee één van de belangrijkste samenwerkingsverbanden uit de designgeschiedenis was geboren. De Distex uit 1953 was het eerste resultaat om via de 646 Chair in 1957 uit te komen bij de 699. Beter bekend als de Superleggera, toen de lichtste en sterkste stoel uit de meubelgeschiedenis. De Superleggera staat nog steeds symbool voor modern Italiaans Meubeldesign.
Vanaf dat moment was het volle kracht vooruit voor de broers. Cassina begon in 1965 aan een serie indrukwekkende heruitgaven van onder andere werk van Le Corbusier, Rietveld en Charles Rennie Mackintosh. Maar ook de lijst van hedendaagse designers die aan Cassina zijn verbonden is indrukwekkend:

* Pierro Lissoni
* Philippe Starck
* Franco Albini
* Toshiyuki Kita
* Jorge Pensi

LC1 Cassina

2.559,00

De LC1 fauteuil is in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand. De beweegbare rug en de zitting zijn uitgevoerd in tuigleder, het vierpoots frame in gepolijst chroom. De LC1 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de klassieke uitvoering; LC1 fauteuil met chroom frame en zwart tuigleder.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC1 Cassina vacht

2.662,00

De LC1 fauteuil is in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand. De beweegbare rug en de zitting zijn uitgevoerd in gevlekte vacht, het 4-poots frame in gepolijst chroom. De LC1 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de klassieke uitvoering; LC1 fauteuil met chroom frame en gevlekte vacht.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC2 3-zits bank van Cassina

11.210,00

De LC2 fauteuil en banken zijn in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand. De LC2 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de klassieke uitvoering; LC2 3-zits bank met chroom frame en zwart/graphite Scozia leder.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC2 bank van Cassina

8.252,00

De LC2 fauteuil en banken zijn in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand. De LC2 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de klassieke uitvoering; LC2 2-zits bank met chroom frame en zwart/graphite Scozia leder.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC2 fauteuil van Cassina

5.094,00

De LC2 fauteuil en banken zijn in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand. De LC2 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de LC2 fauteuil met chroom frame en zwart/graphite Scozia leder.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC4 Cassina

4.428,00

De LC4 Chaise Longue is in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand en werd voor het eerst gepresenteerd op de “Salon d`Automne” in Parijs in 1929. . De LC4 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de klassieke uitvoering; LC4 Chaise Longue met chroom frame en zwart/graphite Scozia leder.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC4 Cassina vacht

4.773,00

De LC4 Chaise Longue is in 1928 ontworpen door Le Corbusier in nauwe samenwerking met Charlotte Perriand en werd voor het eerst gepresenteerd op de “Salon d`Automne” in Parijs in 1929. . De LC4 is dankzij zijn zichtbare frame van verchroomd staal één van de meest toonaangevende designiconen van de 20ste eeuw. U bestelt hier de uitvoering; LC4 Chaise Longue met chroom frame en gevlekte vacht.

Levertijd: 6 – 8 weken

LC6 eettafel

3.853,00

De LC6 tafel is een klassieker uit de bekende LC series van Le Corbusier. Deze mooie slanke tafel van 225x85cm bestaat uit een stalen frame wat op vier punten het glazen blad ondersteund. In die vier steunpunten zit de mogelijkheid om het blad in hoogte te stellen. Het zwarte frame met glazen blad is de klassieke uitvoering maar zijn nog veel meer materialen en kleuren mogelijk.

Levertijd: 6 – 8 weken

Zig-Zag stoel

1.421,001.724,00

De Zig Zag stoel van Cassina is ontworpen door Gerrit Rietveld. Dit iconische ontwerp uit 1934 behoort tot de belangrijkste designitems van Nederlandse bodem. De Zig Zag stoel is gemaakt van massief kersen of essen waarbij het hout door middel van een zwaluwstaart verbinding met elkaar verbonden zijn.

Levertijd: 6 – 8 weken